MediFit Bolnes

Medische trainingstherapie onder fysiotherapeutische begeleiding van M. van der Neut en E. Bisdom, met als doel:
het verbeteren van het algemeen uithoudingsvermogen, het verbeteren van "core stability" en het verbeteren van spierfunkties om klachten te verhelpen dan wel te voorkomen. Het resultaat; uw gezondheid verbeterd!

Medische Fitness

De training zal in groepjes van 6-10 personen plaats vinden en max. 1 uur duren. Voor iedereen zal een individueel trainingsprogramma worden gemaakt aan de hand van een intake-gesprek en proefles. Hierbij wordt gekeken naar fitheidsniveau, trainingswensen en trainingsmogelijkheden gericht op algemeen uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, snelheid en lenigheid. De training zal zo functioneel mogelijk gericht zijn, maar moet ook leuk en afwisselend zijn. Elke keer een nieuwe trainingsprikkel heeft het meeste rendement.

Medische trainingstherapie is uitermate geschikt voor mensen met gezondheidsklachten die hierdoor minder belastbaar zijn maar toch verantwoord willen bewegen of zelfs willen gaan sporten, maar niet weten wat hun mogelijkheden zijn. Vaak kan door gericht trainen van de zwakke plek op een verantwoorde manier een aanzienlijke prestatieverbetering verkregen worden. Je moet trainen wat je niet goed kan. Door onze kennis op het gebied van training, blessures, herstelprocessen en herstelmogelijkheden is fysiotherapeutische begeleiding hier zeker op zijn plaats en gewenst. Ook mensen die niets mankeren en dit zo willen houden zijn zeer welkom. Blessures kun je beter voorkomen !

Voorbeelden van medi-fit trainingen kunnen zijn:

  • 1. rug- en nekscholing
  • 2. conditie training
  • 3. hart- en longrevalidatie
  • 4. gewichtsbeheersing
  • 5. sportrevalidatie
  • 6. training na fysiotherapeutische behandeling
  • 7. stressbeheersing
  • 8. balanstraining
  • 9. stabiliteitstraining

Naast medi-fit trainingen is het verstandig om ook zelf uw conditie proberen te onderhouden dan wel te verbeteren. U begrijpt dat een of twee keer per week oefenen vaak onvoldoende tegenwicht geeft tegen de eenzijdige belasting van onze dagelijkse beslommeringen (veel zittende activiteiten) of overbelasting door veel bukken als lichamelijk en of huishoudelijk werk en dit vaak nog onder invloed van stress. Elke dag minimaal een half uur wandelen, fietsen, joggen of zwemmen is een prima aanvulling op uw medi-fit training.

Intake, proefles en fitheidstest

Tijdens het intakegesprek wordt een inventarisatie gemaakt van trainingsdoelstellingen, gezondheidsklachten, fysieke mogelijkheden en beweegervaring. Hierna kan via een proefles bekeken worden welke oefenvormen voor u het meest geschikt zijn, er kan bewegingservaring opgedaan worden, de trainingsintensiteit wordt bepaald en u kunt kijken of deze trainingsvorm echt iets is wat bij u past. De Fitheidstest is niet verplicht maar kan desgewenst plaats vinden. Het heeft als doel; een indruk te krijgen van uw fysieke conditie, hart- en longfunktie, van spierkracht en om een meetpunt te hebben om uw prestaties te evalueren.